Gülüş Tasarımı
Gülüş yüzün kişinin ruh halini yansıtan ve ruh haline etki eden en önemli göstergelerdendir. Gülüş tasarımı yapılırken en önemli faktörlerden biri yaş özelliğidir. Bu tasarım, dudakları, dişleri, estetik açıdan kişiye yakışır halde güzel bir gülüş elde edilme amacı taşıyan uygulamadır. Değişen teknoloji ve dijital sistemler ile daha pratik şekilde uygulanmaktadır.
Mükemmel Gülüşte Altın Kurallar?
Mükemmel estetik bir gülüşe sahip olmak için diş yapısının ve sıralanışının düzgün olması, üst üste çakışma olmamalıdır. Üstte bulunan dişler ön plana çıkarılmalı, diğer dişlere göre daha belirgin olmalıdır. Dişler pırıl pırıl olması ile birlikte lekelenmeler bulunmamalıdır. Dudak ve dişeti birbirine uyumlu olmalıdır. Diş yapısının sıralanışının yüz ile uyumlu olması gerekir.
Estetik Gülüş Tasarımı Yapılırken Hangi Detaylara Dikkat Edilmesi Gerekir?
Hasta memnuniyeti ilk etap olarak görülebilir. Tedaviye başlamadan önce hasta ile görüşülür nelerden şikayetçi olduğu gülerken neden rahatsız olduğu dinlenilir. Buna göre plan yapılır, tedavi başlar. Gülüş tasarımı işlemini yaparken dudak yapısı, dişlerin boy uzunluğu, dişeti özellikleri ve dudak ve diş uyumuna dikkat edilir.
Gülüş Tasarımında Yüz Şekli Önemli Midir?
Elbette önemlidir. Dişler yüz ve gülüş ile bir bütündür. Bu bütünlüğün olması için diş yapısı ve yüz şeklinin ahenk içinde olması gerekir. Estetik bir gülüş elde etmek için cinsiyette önemlidir. Çünkü kadınlarda daha narin oval dişler yaparken, erkeklerde daha köşeli dişler yapılır.
Gülüş Tasarımında Hangi Ayrıcalıklı Tedaviler Yapılır?
1-) Beyazlatma süresi çeşitlilik gösterebilir. Ortalama 40 dakika ile ton açılabilir. Kişinin dişi korumak amaçlı yeme içme alışkanlıklarına dikkat etmesi ile beyazlık 1 yıla kadar korunabilir.
2-) Porselen laminalar dişlerin üzerlerine yapıştırılır. Lamina kullanımı ile beyaz estetik bir gülüş elde etmek mümkündür.
3-) Zirkonyum oldukça fazla kullanılan bir tekniktir. Zirkonyum ışığı geçiren metal olduğundan estetik bir görünüm vermede etkilidir. Bu uygulamalar yapılırken uzman bir hekime başvurmak gerekir.
4-) Ortodontik teknikte ise porselen braketler uygulanılarak çapraşık diş yapısı tedavi edilir.
5-) İmplant tedavisinde ise eksik dişler tamamlanır. Dişe estetik bir görünüm kazandırılır.
Tedavi Süresinin Zaman Dilimi Nedir?
Tedavi süresi hastanın diş şikayeti ağız yapısına göre tek gün içerisinde ya da 2-15 gün arasında değişiklik gösterebilir.